Đovani Gvideti (©MN Press)
Đovani Gvideti (©MN Press)

Gvideti: Jovana će biti u timu u Brazilu i Koreji, a Tijana i Maja na poslednjem turniru i nadam se finalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 13:10

Italijan će u subotu objaviti spisak igračica koje putuju na prvi turnir Lige nacija u Antaliju

Kao šampion Evrope stigao je Đovani Gvideti u Beograd. Novi selektor Srbije je u subotu sa Vakifom odbranio evropsku titulu, imao je malo vremena da sumira utiske, a onda se uputio put naše prestonice gde je počeo pripreme za Ligu nacija.

Srpske odbojkašice sledeće nedelje u Antaliji započinju prvo takmičenje ove godine, u Turskoj će Italijan upisati debitantski nastup.

Izabrane vesti

Spreman je za nove ispite, a sa kojim timom će krenuti u napad na prve pobede saopštiće u subotu.

"Završena je sezona sa Vakifbankom, sada me čekaju novi izazovi. Srećan sam što sam ovde, impresioniran sam nivoom odbojke koji svaki dan vidim na treningu u Beogradu. Veoma sam motivisan, izazov pred nama je veliki jer Srbija uvek igra da pobeđuje na svakom takmičenju. To je priča slična Vakifbanku, tako da sam navikao na to. Motivisan sam, novi tim, nove igračice, novi grad, nova reprezentacija, novi izazovi", rekao je Gvideti na konferenciji u Beogradu.

Gvideti trenutno na raspolaganju ima mnogo mladih igračica...

"Neke od njih će dobiti šansu da budu u timu. Liga nacija je važna u smislu olimpijskih kvalifikacija, svaki meč je veoma važan... Neće biti moguće da sve igraju, moramo da vodimo računa o rezultatu, ali probaću neke igračice, video sam mnogo potencijala i želim da ih vidim na terenu na utakmicama".

Prve mečeve će između ostalog propustiti Maja Ognjenović, Tijana Bošković i Jovana Stevanović.

"Stevanović će biti u Brazilu i Koreji i u eventualnom finalu, dok će Tijana i Maja biti na poslednjem turniru u Koreju i nadam se u finalu".

Na prvom turniru Srbije će igrati sa Turskom, Amerikom, Poljskom i Kanadom.

"Turska na domaćem terenu uvek igra dobro, sada plus imaju i Vargas. SAD je i sa promenjenim sastavom jak tim. Poljska je nezgodna. Na kraju imamo i Kanadu, koja je igrala dobro prošle godine. Imaćemo samo jedan ili dva laka meča ove sezone", podvukao je Gvideti.

Tri turnira Srpkinje će odigrati u Antaliji, Braziliji i Suvonu - od 30. maja do 2. jula. Završni turnir je na programu od 12. do 16. jula u Arlingtonu u Teksasu.




tagovi

Đovani Gvidetiodbojkaški savez srbiježenska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara